Kalix/Nyborg-VSK 14 januari 1994 Följande är ett utdrag från VLT 14/1 1994.
  Skrivet av Tord Källström.
:
"Klockan 21.00 i går tog VSK-supportrarna plats i bussen som ska ta dem till Kalix. /.../ Supportrarna, ett 50-tal /.../
  - Vi tar ingen övernattning i Kalix utan sätter oss i bussen och åker hem direkt efter matchen, förklarar Dan Söderlund i ledningen för VSK-supportrarna. /.../ Kvällens match på Furehed i Kalix är en angelägenhet för hela Norrbotten. Regerande svenska mästarna på besök, det är vinterns höjdare.
  - Intresset är helt enormt. Det ringer folk från hela Norrland. /.../ berättar Anette Hallman, kanslist i Kalix/Nyborg BK. /.../ Ledningen i Kalix/Nyborg är också informerad om att det kommer en busslast med supportrar från Västerås.
  - Polisen kallar in extrapersonal, men vi hoppas slippa bråk. Det är vi inte vana vid här uppe, förklarar Anette Hallman."

Kalix/Nyborg-VSK 5-7 (1-7) 14/1 1994

Följande är ett utdrag från NSD 15/1 1994.
  Skrivet av Patrik Thorneus
:
  "VSK-arna kom till Kalix med buss. Supportrarna stannade till i Luleå för att ta emot sina spelare på Kallax flygplats.
  Polisen fanns snabbt på plats, befarade det värsta, men VSK-anhängarna gick bara runt i centrum och såg till att luleåborna också fick veta vilket lag som är bäst i Sverige. /.../ Resan till Kalix var planerad långt i förväg. VSK-fansen hade tryckt upp T-shirtar med texten: "96 mils färd till samevärd" och "Vi var där, Kalix 14/1 -94".
  /.../ Restaurangerna hade ändrat sina öppettider, folk hade tagit ledigt från sina arbeten - allt för att kunna ladda upp inför matchen mot världens bästa klubblag, Västerås SK."

Kalix/Nyborg-VSK 14 januari 1994

Kalix/Nyborg-VSK 14 januari 1994

Hört vid insläppet
"Får man ta med brännvin?
- Du ska int´ fråga så mycket."
- En VSK-are till en polis ...

Hem  Upp